Τι να πείτε όταν δεν ξέρετε τίποτα (ή δεν ξέρετε πολλά)

Πώς να τα καταφέρετε σε μια γευσιγνωσία κρασιού ακόμα και αν δεν ξέρετε τίποτα!

Αχ, ο αινιγματικός κόσμος του κρασιού! Τι μυστηριώδης απόλαυση να αφήνεσαι να σε παρασύρουν τα μαγευτικά αρώματα και οι εκλεκτές γεύσεις του. Αλλά ας το παραδεχτούμε, όταν έρχεται η στιγμή να συζητήσουμε για ποικιλίες, εδάφη και εσοδείες, ορισμένοι από εμάς γρήγορα νιώθουν αμηχανία.

Αλλά μην πανικοβάλλεστε, γιατί με λίγη πονηριά και μερικές συμβουλές, μπορείτε εύκολα να γίνετε ένας πραγματικός ειδικός στο κρασί, ακόμα κι αν δεν είστε ειδήμονες στο θέμα. Δείτε πώς μπορείτε να γίνετε ο βασιλιάς της γευσιγνωσίας χωρίς να έχετε την παραμικρή ιδέα για το τι λέτε!

1. Κατακτήστε την τέχνη του μπλόφα

Ο πρώτος κανόνας για να περάσετε για ειδικός στο κρασί είναι να κατακτήσετε την τέχνη του μπλόφα. Χρησιμοποιήστε όρους όπως «μπουκέτο», «τανίνες» και «terroir» στις συνομιλίες σας, εκφράζοντάς τους με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν έχετε ιδέα για το τι λέτε! Λοιπόν, μπορείτε πάντα να αγοράσετε το κρασί για αρχάριους ποτέ δεν ξέρεις 😉

2. Παίξτε με τα συναισθήματα

Όταν δοκιμάζετε ένα κρασί, μην αρκείστε στο να το περιγράψετε, αλλά διηγηθείτε μια ιστορία γύρω από αυτό. Μιλήστε για την περιοχή από την οποία προέρχεται, για τον παθιασμένο οινοποιό του, για τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής του. Οι άνθρωποι θα γοητευτούν τόσο πολύ από τις ιστορίες σας που θα ξεχάσουν να σας ρωτήσουν για τις πραγματικές σας γνώσεις σχετικά με το κρασί.

3. Επενδύστε στη σκηνική παρουσία

Για να είστε αξιόπιστοι ως ειδικοί στον κρασί, η σκηνική παρουσία είναι πρωταρχικής σημασίας. Επενδύστε σε ένα εξελιγμένο ανοιχτήρι με μοχλό , ποτήρια με πόδι κομψά, και γιατί όχι μια εντυπωσιακή καράφα κρασιού . Με τα σωστά εργαλεία, κανείς δεν θα αμφισβητήσει την εμπειρογνωμοσύνη σας!

4. Να είστε αόριστοι

Τέλος, αν βρεθείτε σε αδιέξοδο και δεν μπορείτε να απαντήσετε σε μια ερώτηση σχετικά με το κρασί, να είστε ασαφείς. Χρησιμοποιήστε αόριστες εκφράσεις όπως «Είναι ένα πολύπλοκο κρασί με ωραία δομή» ή «Έχει πολύ εκφραστική μύτη». Κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν έχετε ιδέα για το τι λέτε!

Τελικά, το να προσποιείσαι ότι είσαι ειδικός στο κρασί ενώ είσαι απατεώνας δεν είναι τόσο δύσκολο όσο θα μπορούσε να πιστεύει κανείς. Με λίγη μπλόφα, μια καλή δόση συναισθήματος, μια προσεγμένη σκηνοθεσία και μια πινελιά απόδρασης, θα γίνετε ο αδιαμφισβήτητος άρχοντας των βραδιών γευσιγνωσίας. Λοιπόν, στην υγειά σας, και ας είναι η φάρσα μαζί σας!


Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η κατάχρηση αλκοόλ είναι επικίνδυνη για την υγεία, καταναλώστε με μέτρο.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *